E tűzvédelmi osztályú párafékező fólia a Büsscher & Hoffmann-tól

 

Az ipari lapostetők kivitelezése során a trapézlemezre párafékező rétegként számos esetben – gazdasági megfontolásból – egy egyszerű PE-fólia kerül, majd erre jön a hőszigetelés, végül a PVC vagy FPO vízszigetelő lemez.

 

 

A kiadott Tűzvédelmi Igazolások mindegyike rendelkezik a beépítésre kerülő anyagok tűzvédelmi besorolásáról. Trapézlemezes födém alkalmazása esetén a beépítésre kerülő párafékező fóliának (PE-fóliának) E tűzvédelmi besorolással kell rendelkeznie. A kereskedelemben elérhető fóliák jelentős része nem teljesíti ezt a követelményt, ugyanakkor a kivitelezők sem foglalkoznak alaposan ezzel a kérdéssel, így több esetben nem E tűzvédelmi besorolású PE-fólia kerül beépítésre. Ennek köszönhetően az átadáskor jön a meglepetés, hogy senki nem hajlandó tanúsítani a teljes födémszerkezet tűzvédelmi megfelelőségét.

Az ilyen jellegű problémák elkerülése érdekében a Büsscher & Hoffman egy, a követelményeknek megfelelő E tűzvédelmi osztályú besorolással rendelkező alátétfóliával bővítette termékkínálatát. A új, piros színű PE-fólia híven tükrözi a gyár színeit. Műszaki paramétereiben mindenben megfelel ahhoz, hogy jogszerűen beépítésre kerülhessen párafékező rétegként a PVC vagy FPO műanyag lemez alá.

A PE-fólia legfontosabb tulajdonságai:
 
Tűzvédelmi besorolás:E
Páradiffúziós ellenállás (Sd):>220 m
Fólia szélesség:4 m (1 m-es szélesre hajtogatva)
Tekercs szélesség:1 m
Tekercs hossz:25 m
Tekercs súlya:∼20 kg
Rakatolás:35 tekercs/raklap