BACHL Hőszigetelőanyaggyártó Kft.

Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. A német anyavállalat 1926-ban téglagyártó családi vállalkozásként indult Röhnbachban, s a második világháborút követő évtizedek alatt lassan világcéggé vált.
Magyarországi működését a BACHL Kft. az ezredfordulón kezdte meg, 2002-ben előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a tószegi telephelyen. A kezdeti PIR -gyártást 2006-tól EPS-gyártás is kiegészítette.
2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, hiszen a cégcsoport megvásárolta a 40 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL Kft.-t, a magyarországi EPS gyártás és forgalmazás egyik megalapítóját. 2019-ben megkezdte működését tószegi PE-fólia gyártócsarnok, 2020-tól pedig a formahabosított EPS gyártását is saját üzemükben végzik.
A BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. hazánkban úttörő módon, elsőként kezdte meg poliuretán hőszigetelő lapok gyártását és értékesítését. Termékpalettájukat tovább színesítik az építési fóliák, az extrudált polisztirol (XPS) habok, valamint a dekor mennyezeti lapok.