NatuRoll

A Knauf Insulation Kft. Classic tekercses üveggyapot termékcsaládjának fokozatos kivezetésével párhuzamosan,a napokban bemutatta új, az elődeihez képest javított tartalmú NatuRoll néven bevezetett  üveggyapot termékcsaládját.

A változások mind látványra, mind tapintásra érezhetőek lesznek.

Az anyag masszívabb, egyenletesebb felületű, a már jól megszokott barna szín egy kellemes árnyalatában fog pompázni. Mivel nem porzik és nem szúr, tapintásra is harmonikus érzetet ad, egy olyan jó minőségű üveggyapot hőszigetelő anyag lesz, amivel öröm a munka és jó érzéssel gondolhatunk az általa jelentett számos anyagi, hőtechnikai és környezetvédelmi előnyre.

A csomagoláson nagyobb hangsúlyt kap a termék R értéke, azaz hővezetési ellenállása. Az ellenállás egyenes arányban nő a hőszigetelés vastagságával, tehát minél magasabb a termék R értéke, annál jobb hőszigetelés képességről beszélünk.

Mivel a fejlesztés a teljes tekercses üveggyapot termékcsaládot érinti, a különböző csomagolási színek és az azokon feltűnő csillagok is jelzik az érdeklődő számára, milyen minőségű üveggyapot tekerccsel állunk szemben.

Minél több csillagot látunk a termék csomagolásán, annál jobb minőséget rejt a csomag.

 

Ez színekben kifejezve így néz ki:

Ha ezt a csomagolást látjuk:

A terméknek a hőszigetelési tulajdonságain felül kiemelkedőek a hangszigetelési tulajdonságai is, kifejezetten ilyen célú felhasználásra javasolt.

Ha a lenti csomagolást látjuk:

A termék egy jó minőségű üveggyapot, jellemzően 0,037 és 0,039 közötti hővezetési tényező (λ) értékkel.

Ennél egy kategóriával jobb minőségű, azaz 0,034 és 0,036 közötti hővezetési tényező (λ) értékű az alábbi csomag.

A csúcsminőséget pedig, ami 0,031-0,033 közötti hővezetési tényező λ) értéket jelent, az alábbi csomagolásban találjuk.

Mivel hazánkban jelenleg a 0,037 és 0,039 közé eső hővezetési tényező (λ) értékű termékek a legnépszerűbbek, a Knauf Insulation is ennek a kategóriának a bevezetésével kezdi el az itthoni bemutatkozást.

A NatuRoll Pro névre hallgató termék várhatóan február elejétől lesz rendelhető.