Szerkezeti anyagok, ragasztók, tömítők, fóliák

Szerkezeti anyagok, ragasztók, tömítők, fóliák

A hőszigetelő táblákat a falazatra első lépésben ragasztással kell rögzíteni, az indító sort lehetőleg egy fém profilra kell ültetni. A ragasztás módját az alkalmazott hőszigetelő anyag típusa határozza meg.
A hőszigetelő rendszerek mechanikai rögzítése (dübelezése) elsősorban a szél szívóhatása és a folyamatos légmozgás okozta vibráció miatt szükséges, amely képes arra, hogy részben vagy egészben letépje a hőszigetelésünket. 
A homlokzati hőszigetelő rendszerek esetében a ragasztásos és a mechanikai rögzítés kombinált alkalmazása szükséges. 
A következő munkafázis az üvegháló felhordása, aminél arra kell ügyelni, hogy a háló alatt is legyen teljes felületű ragasztás, ne csak a felületén. 
Ekkor kell elhelyezni az élvédő profilokat is a sarkokon. A csatlakozásoknál az illesztési hézagokat tartósan rugalmas tömítéssel kell ellátni.
Az üvegháló ragasztásának megkötése után kerül sor az alapozásra, majd a fedő vakolatra, melyet csak a teljes száradás után javasolt felhordani.
A színezés az építkezés vagy felújítás befejező fázisa. A homlokzat, a lábazat és a belső terek színezése során számos szempontot kell figyelembe venni. A homlokzat esetében nemcsak az esztétikai élményt fokozhatjuk, de védekezhetünk az időjárás viszontagságai ellen is. A lábazati zóna esetén az épületrész nagyobb terhelése és a talajnedvesség, ill. talajról felverődő esővíz és mechanikai behatások következtében speciális színező-vagy díszítővakolatot igényel.

A beltéri színezővakolatok és festékek esetében a színezésen kívül a felület struktúrásjának megváltoztatásával izgalmasabbá, egyedibbé tehetjük életterünket.