Magastető hőszigetelések, hangszigetelések

Magastető szigetelésekA tető az épület külső burkolatának jelentős részét képezi. Egy megfelelően szigetelt tetőfelülettel minimalizálhatjuk az épület hőveszteségét, csökkenthetjük az energiafelhasználást, ezáltal csökkenthetjük a fűtési költségeket, és nyáron megakadályozhatjuk az ingatlan belső tereinek túlzott felmelegedését. Egy jól megtervezett hőszigetelés csillapítja, ill. elnyeli a nem kívánt zajt, ezzel jelentősen hozzájárul az épület akusztikai komfortjának növeléséhez. A neméghető tulajdonságú kőzetgyapot szigetelés ezen felül növeli az épület tűzbiztonságát is.  
A magastető a családi házak tipikus tetőmegoldása, mellyel tetőtér, vagy padlástér alakul ki az épület legmagasabb szintjén. 
A tetőterek szigetelési területei: a ferdetető esetében a szarufák feletti, a szarufák közötti és a szarufák alatti szigetelés, a födém esetében pedig a padlásfödém szigetelése. A padlásfödém szigetelése a hangszigetelésen túl az alsóbb szintek kellemes lakóklímájának kialakításában játszik fontos szerepet. 
A szarufák feletti szigetelést új épületek emelésekor, ill. komolyabb, a tetőcserép cseréjével járó tetőfelújításkor alkalmazzák.
A szarufák közötti és alatti hőszigetelés az utólagos hőszigetelés során gyakoribb. 
A tetőtér szigetelésénél a párazáró rendszerről sem szabad megfeledkezni, a későbbi nedvesedés, penészesedés elkerülése miatt.