HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK FELÚJÍTÁSA

Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújítása
Fél évszázada ismert az EPS magú homlokzati hőszigetelés. Az anyag kiállta az idő próbáját, a régi szigetelések többnyire ma is épek. Csakhogy az energiahordozók ára az elmúlt négy évtizedben majdnem a 150-szeresére emelkedett, így a régi 4-5 centis szigetelési vastagság ma már nem elégséges. Mit lehet itt tenni?

POLISZTIROLHABOK ALKALMAZÁSA TRAPÉZLEMEZEN

Polisztirolhabok alkalmazása trapézlemezen
... A csarnoképület zárófödémének kialakításakor a hőszigetelés nem csak kőzetgyapotból készülhet, hanem a polisztirolhab és kőzetgyapot kombinációja is lehet, azaz „vegyes” rétegfelépítésű. Ez a megoldás fontos szerepet tölt be a szerkezetre jutó terhek csökkentésében...

SZATMÁRI ZOLTÁN: Grafit védelem a teljes külső falon!

SZATMÁRI ZOLTÁN: Grafit védelem a teljes külső falon!
Az energiatudatosabbá váló beruházói igények kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékeket hívnak életre. A cél, hogy minél vékonyabb rétegvastagsággal tudjuk elérni a megkívánt hőtechnikai szintet.

MIÉRT HASZNOS AZ ENERGIAHATÉKONY TETŐ?

Miért hasznos az energiahatékony tető?
Egy energiahatékony tető amellett, hogy csökkenti az épület téli fűtésigényét és nyári hűtés költségeit, növeli az adott ingatlan értékét és az épületek időjárással szembeni ellenállóságát, ezáltal csökkenti az ingatlanok idő előtti öregedését.

DVORÁK ANDREA : Tisztázzuk a bütyök ügyet!

DVORÁK ANDREA : Tisztázzuk a bütyök ügyet!
Dombornyomott, bütykös, tojástartó, felületszivárgó, drain lemez. Szinte valamennyi kifejezéssel találkoztunk már a köznyelvben a magas testsűrűségű, polietilénből előállított szigetelésvédő lemezek és ennek kasírozott változatait megnevezve, ugyanakkor gyakran rosszul használva.

VARGA TAMÁS: Pénztárcabarát az átgondolt pincefödém szigetelés

VARGA TAMÁS: Pénztárcabarát a pincefödém szigetelés
Az épületenergetikai követelmények fokozódásával, és az energiárak növekedésével egyre számottevőbben jelentkezik az épülettulajdonosok részéről a „mindent is szigeteljünk” igénye. A földszinti lakótér alatti helyiségek - méretes pince, műhely vagy garázs - igazi energianyelők tudnak lenni. Ennek az épületszerkezetnek a jól megválasztott hőszigetelésével nemcsak az „alap” hőszigetelési követelményeket lehet kielégíteni, hanem a teljes födémszerkezet akusztikai léghanggátlását is tudjuk kedvezően befolyásolni.

SIPOS ANNA: Rögzítés a kész homlokzati hőszigetelésen át -árnyékolók, csatornák, klímák, előtetők utólagos rögzítése - hőhídmentesen

SIPOS ANNA: Rögzítés a kész homlokzati hőszigetelésen át  -árnyékolók, csatornák, klímák, előtetők utólagos rögzítése - hőhídmentesen

Kezdenek általánossá válni a 15-20, sőt a 25 cm-es homlokzati hőszigetelő rendszerek. Sok esetben már csak így teljesíti az épület az energetikai követelményeket, tehát nem is tehetnénk fel vékonyabbat. Másrészt a hőszigetelés esetében egyébként is minél több, annál jobb. Viszont minél vastagabb, annál nehezebb benne rögzíteni bármiféle nehezebb tárgyat. A hőszigetelés tartóképessége a nullával vetekszik, a fal messze van - egy csomó hagyományos dübel a masszív hőhídjával meg rögtön agyon is csapja a papíron gyönyörű energetikai számítást. Nem olyan drágák és ugyanolyan könnyedén használhatók a hőhídmentes verziók is - ismerjük meg őket!